Aktualności
Jakie mięso do pasztetu?
Jesteś tym, co jesz. To znane powiedzenie uzmysławia nam, jak ogromne znaczenie ma nasza codzienna dieta. Biorąc to pod uwagę, warto wybierać produkty najwyższej klasy, które nie tylko usuwają uczucie głodu, ale także odżywiają nasz organizm i w przyjemny sposób pobudzają kubki smakowe. Doskonałą propozycją, która sprawdzi się w wielu różnych sytuacjach, jest pasztet.
Jaki pasztet zrobić na święta – inspiracje
Święta to czas, kiedy na stole goszczą tradycyjne dania, które swoim smakiem i zapachem przywodzą na myśl miłe chwile. W czasie Wielkanocy oprócz puszystych babek i obowiązkowego jajka bardzo ważny jest także aromatyczny pasztet. Być może co roku przyrządzasz go na podstawie sprawdzonego przepisu, który jest w Twojej rodzinie już od pokoleń. I bardzo dobrze! Jednak zachęcamy, żeby tym razem spróbować także czegoś zupełnie nowego. Kilka inspiracji na smakowity pasztet świąteczny znajdziesz w naszym artykule.
Pasztety Pâté do smarowania pieczywa - postaw na wygodę
W dzisiejszych czasach większość z nas nie ma czasu na długie godziny gotowania, nawet jeśli bardzo lubimy tę czynność. Na szczęście są jednak dania, które możemy przygotować w kilka chwil i które doskonale pobudzają nasze kubki smakowe. Jednym z nich są pasztety do smarowania. Ta pyszna, pożywna i zdrowa potrawa to propozycja dla każdej zabieganej osoby. Przekonaj się, czemu warto je wybrać!
Jak upiec pasztet wieprzowy?
Nic nie może równać się ze smakiem i zapachem domowego pasztetu. Niektórzy wspominają go, jako element dzieciństwa, który przygotowywała mama lub babcia. Czy da się odtworzyć to wyjątkowe danie w domu? A jeśli tak, to jak upiec doskonały pasztet wieprzowy? W naszym artykule podpowiadamy, jakich składników użyć i jakie triki zastosować.