NIEUWS
Jakie mięso do pasztetu?
Jesteś tym, co jesz. To znane powiedzenie uzmysławia nam, jak ogromne znaczenie ma nasza codzienna dieta. Biorąc to pod uwagę, warto wybierać produkty najwyższej klasy, które nie tylko usuwają uczucie głodu, ale także odżywiają nasz organizm i w przyjemny sposób pobudzają kubki smakowe. Doskonałą propozycją, która sprawdzi się w wielu różnych sytuacjach, jest pasztet.
WELKE PATÉ TE MAKEN VOOR PASEN – INSPIRATIE
Pasen is een tijd waarin traditionele gerechten op tafel worden geserveerd, die met hun smaak en geur leuke momenten in herinnering brengen. Met Pasen zijn naast grootmoeders luchtige cakes en het verplichte ei ook de aromatische paté van groot belang. Misschien maakt u hem wel elk jaar op basis van een bewezen recept dat al generaties lang in uw familie zit. Goed zo! We willen u echter voorstellen om deze keer ook iets heel nieuws te proberen. Enkele inspiraties voor een lekkere Paaspaté vindt u in ons artikel.
PATÉ VOOR OP DE BOTERHAM – GA VOOR GEMAK
Vandaag de dag hebben de meesten van ons geen tijd meer om lang in de keuken te staan, ook al doen we dit nog zo graag. Gelukkig zijn er echter gerechten die we in enkele ogenblikken kunnen klaarmaken en die onze smaakpapillen perfect stimuleren. Eén hiervan is de smeerpaté. Dit heerlijke, voedzame en gezonde gerecht is een aanbod voor elke drukbezette persoon. Zie waarom u hiervoor zou moeten kiezen!
HOE BAKT U VARKENSPATÉ?
Niets is te vergelijken met de smaak en de geur van zelfgemaakte paté. Sommige mensen zien het als lekkernij van hun kindertijd, die door hun moeder of grootmoeder werd bereid. Kunt u dit speciale gerecht thuis nabootsen? En als dat zo is, wat dacht u dan van het bakken van een perfecte varkenspaté? In ons artikel suggereren we welke ingrediënten te gebruiken en welke trucs toe te passen.
Michna Food Sp. z o.o. Sp. K. heeft het besluit ontvangen tot ondersteuning van de investering
PPO, d.w.z. het programma voor plattelandsontwikkeling op basis van overheidsmiddelen PPO-tabel
Poznaj historię powstania pasztetu
Pasztet to danie z prawdziwą tradycją. Od lat cieszy się niesłabnącą popularnością na całym świecie i przybiera nowoczesne formy. Na naszych stołach z powodzeniem goszczą pyszne, często wegetariańskie, czy bazujące na dietetycznej rybie propozycje. Nie zawsze jednak tak było. W dawnych czasach miano pasztetu nosiło danie wykonane jedynie na bazie mięsa i starannie dobranych przypraw. Dlaczego tak było? Jak powstała ta wykwintna potrawa? Kiedy i w jaki sposób zawędrowała do Polski? I czy obecnie możemy gdzieś znaleźć ten doskonały smak?
Jak zrobić dietetyczny pasztet domowy?
Dobry pasztet domowy powinien być wytworzony z wysokogatunkowego mięsa. Natomiast odpowiedni sposób przyrządzenia pozwoli nam stworzyć aksamitną konsystencję. To wyśmienita przekąska na każdą okazję oraz na każdą porę roku. Jak możemy zrobić dietetyczny pasztet domowy?
Jak kupić dobrą konserwę?
W codziennym życiu zwykle towarzyszy nam pośpiech, więc od czasu do czasu lubimy sięgać po gotowe produkty, które stanowią smaczną przekąskę, na przykład podczas przerwy w pracy. Dobrym pomysłem na szybki i treściwy posiłek jest sięgnięcie po mielonki w postaci konserw mięsnych w puszkach lub słoikach.
Fakty i mity na temat szkodliwości konserw
Coraz większa świadomość dotycząca jakości spożywanych produktów sprawia, że Polacy eliminują ze swojej diety niezdrowe, przetworzone produkty. Jednak pośpiech, który towarzyszy nam na co dzień sprawia, że często alternatywą dla przygotowanego samodzielnie posiłku jest kupno gotowych produktów. Sięgnięcie po konserwę mięsną w puszce czy słoiku w przerwie od pracy pozwala na zaspokojenie głodu. Wiele osób ma jednak wątpliwości co do jakości takiego posiłku. Jakie są fakty i mity na temat szkodliwości konserw i czy można kupić zdrową konserwę?